top of page

BLUE GALAXY

Ήταν καιρός που θέλαμε σαν ομάδα να κάνουμε αφιέρωμα στο Ιάπωνα της Blue Star, Blue Galaxy. Έτσι επικοινωνήσαμε με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της εταιρείας και με μεγάλη ευχαρίστηση μας έδωσαν την άδεια να μπούμε μέσα στο πλοίο και να πραγματοποιήσουμε το αφιέρωμα μας.

20170729_062818.jpg

Το πλοίο κατασκευάστηκε το 1992 από τα ναυπηγεία Mitsubish Heavy Industries στη Ιαπωνία με το όνομα 'Hercules'. Έχει μήκος 192μ πλάτος 27μ βύθισμα 6,70μ έχει 9 καταστρώματα συνολικό εκτόπισμα 29429 GT , υπηρεσιακή ταχύτητα 20.5 και μέγιστη 23.8 που προέρχεται από δυο Pielstick 12PC4-2V μηχανές με κατανάλωση 30t στις 8 ώρες και δυο bow και ένα stern thruster ,τα bow thruster παίρνουν κίνηση από τις κυρίες μηχανές και το stern thruster από τη ηλεκτρογεννήτρια τα thrusters μπορούν να λειτουργήσουν και μέσω των ηλεκτρογεννητριών σε περίπτωση ανάγκης . Το 1999 αποκτήθηκε από την Ανέκ με το όνομα 'Κρήτη 5'και η μετασκευή του ολοκληρώθηκε το 2000 με το όνομα 'Λευκά Όρη' και δρομολογήθηκε αρχικά στη γραμμή Πάτρα-Τεργέστη και αργότερα στη γραμμή Πάτρα-Βενετιά. Το 2012 ναυλώνεται για 6 μήνες με option αγοράς από τη κορεάτικη Jeju Cruise Lines με το όνομα 'Antonio.L'μετά από 1 χρόνο και ενώ είχαν ξεκινήσει οι εργασίες για τη μετασκευή του στα εκεί πρότυπα κατασχέθηκαν λόγω οφειλών στα ναυπηγεία που είχαν αναλάβει τη εργασία. Μέτα από πλειστηριασμό ήλθε στη κατοχή της Hellas 2 Leasing N.E και επανήλθε στην Ελλάδα με το προηγούμενο όνομα του. Το 2015 ναυλώνεται στην Blue Star Ferries στα πλαίσια μακροχρόνιας ναύλωσης και δραστηριοποιήθηκε στα πλαίσια της κοινοπραξίας στη γραμμή Πειραιάς-Σούδα στις 24/4/2015 μετά από μια ανανέωση των εσωτερικών του χώρων και μια μικρής κλίμακας μετασκευή στο εξωτερικό μπαρ.Το πλοίο διαθέτει 3 γκαράζ με χωρητικότητα 1300 γραμμικά μέτρα πού μεταφράζονται σε 120 φορτηγά και 70 Ι.Χ η 780 Ι.Χ , η φόρτωση των οχημάτων γίνεται από το γκαράζ 3 από τους 3 καταπέλτες 2 πλαϊνούς και ένα πρυμνιό και 3 καταστρώματα επιβατών με χωρητικότητα 1769 επιβατών. 

Ανεβαίνουμε στο πλοίο από τις κυλιόμενες σκάλες και καταλήγουμε στο κατάστρωμα 6 όπου αριστερά μας βλέπουμε τα 2 καταστήματα του πλοίου και δεξιά μας το Flocafe σαλόνι του πλοίου συνεχίζοντας αριστερά μέσα από ένα διάδρομο με καμπίνες φτάνουμε στη ρεσεψιόν όπου μας υποδέχεται ο προϊστάμενος Αρχιθαλαμηπόλος και μας ξεναγεί στο πλοίο. Στο κατάστρωμα αυτό υπάρχουν καμπίνες εσωτερικές και εξωτερικές διάφορων κατηγοριών, το σαλόνι Flocafe 'Del Mare'χωρητικότητας 389 ατόμων, σημεία φόρτισης της Vodafone ,ένας μικρός παιδότοπος, τα καταστήματα του πλοίου ,η ρεσεψιόν και μια μικρή κυλιόμενη σκάλα που οδηγεί από τη ρεσεψιόν στο πλαϊνό μπαρκάριζο ιδιέταιρα χρήσιμο όταν το πλοίο έκανε τη γραμμή της Ιταλίας. Ένα επίπεδο πιο πάνω στο κατάστρωμα 7 έχουμε κυρίως καμπίνες ,το κυρίως σαλόνι του πλοίου με χωρητικότητα 368 ατόμων, σημείο φόρτισης της Vodafone και το εξωτερικό μπάρ με χωρητικότητα 632 θέσεων. Συνεχίζοντας στο κατάστρωμα 8 συναντάμε τα αναπαυτικά αεροπορικά καθίσματα 176 τον αριθμό , σημείο φόρτισης της Vodafone ενώ πιο πέρα έχουμε το self service εστιατόριο και το ζεστό και φιλόξενο ala-carte εστιατόριο του πλοίου χωρητικότητας 164 και 40 ατόμων αντίστοιχα.

Τέλος στο κατάστρωμα 9 έχουμε τα κλουβιά φύλαξης κατοικίδιων τα οποία είναι εξωτερικά πίσω από τη γέφυρα και εσωτερικά με κλιματισμό σε ειδικό container, ενώ στο κατάστρωμα αυτό έχουμε και τη Γέφυρα η οποία έχει όλα τα απαραίτητα όργανα ενώ ιδιαιτέρα εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι το πλοίο από κατασκευής του διαθέτει και Joystick! όπως επίσης η θέα της πλώρης που βοηθά στο να έχει το πλοίο καλύτερο ταξίδεμα. Το πλοίο έχει 177 καμπίνες με 622 κρεβάτια κατηγοριών , 7 Lux με μικρο σαλόνι, μεγάλο μπάνιο, μικρό ψυγείο εφοδιασμένο με νερά και αναψυκτικά πιστολάκι για τα μαλλιά και τηλεόραση, 34 δίκλινες εσωτερικές και εξωτερικές με 2 μονά η ένα διπλό κρεβάτι με μικρό ψυγείο και τηλεόραση, 132 τρίκλινες και τετράκλινες εσωτερικές και εξωτερικές με τις εξωτερικές να έχουν τηλεόραση 2 καμπίνες ΑΜΕΑ με μπάνια που έχουν εύκολη πρόσβαση τηλεόραση και μικρό ψυγείο και 4 καμπίνες Pet που έχουν εύκολη πρόσβαση στα εξωτερικά καταστρώματα.


Ευχόμαστε στο πλοίο και στο πλήρωμα του καλά και ασφαλή ταξίδια και τους ευχαριστούμε για τη πολύτιμη βοήθεια τους στο αφιέρωμα μας

Ιδιαιτέρα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Αρχιθαλαμηπόλο με τη μεγάλη εμπειρία του σε κρουαζιερόπλοια αλλά και πλοία της ακτοπλοίας για την κουβέντα που μας έκανε όσο άφορα το ξενοδοχειακό του πλοίου και τις απαιτήσεις της γραμμής και τους θαλαμηπόλους του, το πλήρωμα του γκαράζ , τον Ύπαρχο αλλά και τον Υποπλοίαρχο του πλοίου για τις χρήσιμες πληροφορίες τους όσο άφορα τα χαρακτηριστικά του πλοίου και τέλος την υπεύθυνη της εξυπηρέτησης πελατών για την άδεια που μας έδωσε για να πραγματοποιηθεί το αφιέρωμα μας.

bottom of page