top of page
Αναζήτηση

Πουλήθηκε και… φεύγει το πλοίο SKYLARK από το λιμάνι της Κισάμου

Πολύ σύντομα αναμένεται να απομακρυνθεί από το λιμάνι της Κισάμου το πλοίο SKYLARK καθώς πωλήθηκε σε πλειστηριασμό που διενεργήθηκε το μεσημέρι της Tετάρτης 23 Οκτωβρίου στην τιμή των 55.000 ευρώ.

Έτσι, είκοσι, περίπου, μήνες από την «αναγκαστική άφιξή του» (βρίσκεται εκεί ελλιμενισμένο από τον Φεβρουάριο του 2018) το SKYLARK δε θα είναι πλεον μια πλωτή «βόμβα» στα νερά του λιμανιού, δίνοντας εκτός των άλλων μια εξόχως αντιαισθητική εικόνα.


Σύμφωνα με ρεπορτάζ τού biskotto.gr, το SKYLARK αναμένεται να οδηγηθεί στο ναυπηγείο της Σαλαμίνας καθώς ο νέος του πλοιοκτήτης (Spanopoulos Group), προσανατολίζεται από εκεί να το στείλει στην Τουρκία, όταν θεωρήσει συμφέρουσα την τιμή πώλησής του, με τη μορφή «σκραπ».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η «Spanopoulos Group» ήταν και η μοναδική εταιρία που συμμετείχε στον πλειστηριασμό, καθότι υπήρχε ο ειδικός όρος οι μετέχοντες στον διαγωνισμό να έχουν εμπειρία στη διαχείριση ναυαγίων και τη ρυμούλκηση πλοίων σε λιμάνια.

Σύμφωνα με όσα ορίζει ο νόμος, η συμβολαιογραφική πράξη μεταβίβασης του πλοίου στους νέους ιδιοκτήτες, δεν πρέπει να ξεπερνά τις 60 ημέρες. Μετά από αυτή τη διαδικασία, ο πλοιοκτήτης έχει χρονικό περιθώριο 15 επιπλέον ημερών να απομακρύνει το πλοίο από το λιμάνι.TΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ SKYLARK

«Το φορτηγό πλοίο SKYLARK, μήκους 61,5 μέτρων, σημαίας PALAU, τον Φεβρουάριο του 2018, πλέοντας στα ανοιχτά της Κισσάμου, μετά από σοβαρή μηχανική βλάβη που είχε παρουσιάσει, είχε αναγκαστικά  ρυμουλκηθεί στο λιμάνι Καβονησίου Κισσάμου και του είχε επιβληθεί αναγκαστική κράτηση για θέματα ελλείψεων ασφαλούς ναυσιπλοΐας, από Επιθεωρητές του Λιμενικού Σώματος, μέχρι αποκαταστάσεως των ελλείψεων και βλαβών από την αλλοδαπή πλοιοκτήτρια εταιρεία.

Επειδή όμως η εν λόγω πλοιοκτήτρια εταιρεία εγκατέλειψε το πλοίο, μαζί με το αλλοδαπό πλήρωμά του, (το οποίο επαναπατρίστηκε κατόπιν μεσολάβησης ευρωπαϊκών ασφαλιστικών οργανισμών), χωρίς να  αποκαταστήσει την αξιοπλοΐα του πλοίου και οι δανειστές του πλοίου προέβησαν σε δικαστική διεκδίκηση των οφειλομένων, τα αρμόδια δικαστήρια επέβαλαν συντηρητική κατάσχεση, με απαγόρευση απόπλου του καθώς και απαγόρευση μεταβολής της φυσικής και πραγματικής κατάστασης του πλοίου.

Στις 11 Ιουλίου 2019 και μετά από τις έντονες αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας, δρομολογήθηκε η απάντληση των υγρών καυσίμων αλλά και των λιπαντικών που έφερε το SKYLARK στις δεξαμενές του.


Ο ΝΕΟΣ ΠΛΟΙΟΚΤΗΤΗΣ

Ο Όμιλος «Spanopoulos Group» ιδρύθηκε πριν από 50 χρόνια, με στόχο να καταξιωθεί στο ναυτιλιακό χώρο. Πρόκειται για οικογενειακή επιχείρηση, με εμπειρία που πηγάζει από μία σειρά δραστηριοτήτων στον θαλάσσιο και υπεράκτιο τομέα. Αξιοποιώντας ένα στόλο σκαφών πολλαπλών χρήσεων, έχει αναπτύξει σταδιακή πρόοδο, ώστε να είναι σύμφωνη με τις καλύτερες και τις πιο πρόσφατες πρακτικές της ναυτιλιακής κοινότητας. Ο Όμιλος προσφέρει ένα πλήρες φάσμα θαλάσσιων υπηρεσιών που βασίζεται σε μία πλούσια γκάμα καινοτομιών, σε αναβαθμισμένα και άκρως παραγωγικά σκάφη, ενώ αποτελεί μια οικονομική αποδοτική και ευέλικτη λύση όταν πρόκειται για ιδιαίτερα απαιτητικά και προκλητικά έργα.

http://hania.news

0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page